Renovation of large Victorian house with basement Renovation of large Victorian house with basement Renovation of large Victorian house with basement OLBC Major Renovations

OLBC were asked to transform this large family house in Wandsworth, South-West London. The Victorian house renovation included fully excavating the basement to create 105m2 of new basement living space, comprised of a spectacular cinema room, generous utility, shower room and playroom. On the ground floor, a massive steel frame was inserted which formed part of the construction of the basement, to allow for a kitchen running the full length of the rear extension, and leading on to an elegant open plan TV snug area.

A front reception room resonant of boutique hotels was created by the appointed interior designer to give the owners a glamorous area to entertain their guests. On the first floor is a spacious master suite. The guest suite holds the surprise of the house with a generous shower room hidden within curved walnut wardrobes. Rounded off with and integrated building management system and sound system it is a truly luxurious family home.

Back to Portfolio